İçeriğe geç

YÖRÜK TÜRKMEN VAKFI HAKKINDA

    YÖRTÜRK VAKFI HAKKINDA BİLGİ

    Vakfın Adı :

    YÖRTÜRK YÖRÜK-TÜRKMEN KÜLTÜRÜNE HİZMET, İLİM, SAĞLIK EĞİTİM, ARAŞTIRMA, KALKINMA VE DAYANIŞMA VAKFI

    Kısa Adı :
    YÖRTÜRK VAKFI
    Adresi :

    Cevizlidere Mahallesi 1222. cadde no : 6/3 Balgat / ANKARA

    Telefon : ( 312 ) 473 29 85 Fax : ( 312 ) 473 29 84
    Kuruluş Tarihi :
    07 . 02 . 1996
    Banka Hesabı :
    VAKIFLAR BANKASI TAO MALTEPE ŞUBESİ : 13761424

    Posta Çeki Hesabı : 149968

    Vakıf Faaliyetleri :
    1. İki ayda bir düzenli olarak YÖRTÜRK adlı kültür ve araştırma dergisi yayımlar. Basılmakta olan
    2. Türkiye genelinde her yıl büyük Yörük-Türkmen şölenleri düzenler (Bu güne kadar Afyon, Konya, Isparta, Denizli, Burdur, Antalya, İzmir, Manisa, Mersin, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş gibi illerimizde yüz binlerce vatandaşımızın katılımıyla şölenler düzenlendi) Ayrıca çeşitli illerde üniversitelerden bilim adamlarımızın katılımlarıyla değişik konularda sempozyumlar tertiplenmiştir.
    3. Türkiye genelinde bütün üyelerinin sorunlarıyla gücü nispetinde ilgilenir. Çeşitli üniversitelerimizde okuyan yoksul öğrencilerimizden 100 öğrenciye gücü nispetinde aylık burs verir. Yine yoksul üyelerine gıda, giyecek ve öğrencilere kırtasiye v.s. yardımında bulunur.
    4. Proje üretimi : Vafımızın senedinde ki amaçları gerçekleştirmek gayesiyle proje üreterek Türk kültürüne hizmet etmiştir. a) Türk Kültür coğrafyasında yörük ve türkmen izleri Bu bilim ve saha araştırmaları proje, Türkiye, Avrupa ve Asya’ yı kapsamaktadır. Araştırma, ülkemizin sahasında uzman kişilerce yürütülecektir. Araştırma sonuçları; İngilizce, Rusça ve Türkçe kitaplarla 12 bölümlük belgesel TV filmiyle kitlelere ulaşacaktır. Bu proje ile Türkiye, bulunduğu coğrafi hinterland da yeni güvenilir kamuoyuna sahip olacaktır. Olumlu piskolojik harekata uygun zeminler yaratılacaktır. b) Yörüklerde yerleşik yerleşik hayat ve yörük şehirleri Kültür Bakanlığımızla ortak işbirliği çevresinde 27 Nisan 1999 günü bilim adamlarımızın yapmış olduğu sempozyum yapılmıştır. c) Mayıs 2000 günü Tarsusta “Anadolu ve Rumelide Yörük ve Türkmenler” adlı sempozyum, yine 2002 yılında “Küreselleşme ve ulus devlet ve milli Kültür ve Çok Kültürlülük” adlı paneller. Ayrıca 17 Mayıs 2002 tarihinde “Yörük ve Türkmenlerde Günlük Hayat” adlı sempozyum yapılmıştır.
    Vakfın Özelliği :
    Yörük ve Türkmenlerin aile bağlarının çok güçlü olması bu vakfın geniş bir tabana oturmasını sağlamıştır. Vakfın Türk Kültürüne saygılı, bütün halkı bir tutar. Vatandaşlarımız arasında ayrım yapmaz. Bütün gayesi kültürel varlıkları milli kültürümüze kazandırmak için gerekli çalışmaları yapmaktır.